Nieuws

 

Nieuws 11.11.2019: Huis en Tuin Expo Roeselare

Ook Tuinhier Roeselare is aanwezig op de Huis en Tuin Expo te Roeselare!!!

Open op:

🍄zaterdag 23 NOV 2019 van 14U tot 19u

🍄zondag 24 NOV 2019 van 14u tot 19u

🍄maandag 25 NOV 2019 van 14u tot 19u

🍄vrijdag 29 NOV 2019 van 14u tot 22u (SPECIAL EVENING)

🍄zaterdag 30 NOV 2019 van 14u tot 19u

🍄zondag 01 DEC 2019 van 14u tot 18u

GRATIS TOEGANG VOOR LEDEN VAN TUINHIER BEHALVE OP ZONDAG ( neem  aub uw lidkaart mee)

Gratis toegang voor kinderen jonger dan 12 jaar

Prijzen niet leden: €8 per persoon en per dag

Waar? Expo Roeselare DIKSMUIDSESTEENWEG ‘400, 8800 ROESELARE

Welkom op onze Tuinhier-stand D10 voor een klapke en een Tuinhier appelsapje!

Voor verdere info klik HIER.

Nieuws 21.10.2019

Beste Tuinhier vrienden,

Aan het mooie kleurenpallet van de natuur en nog veel meer rondom ons voelen wij de herfst. Wij moeten vooruitziende zijn en onszelf en onze tuin voorbereiden op de winter. Ieder seizoen heeft zijn eigen charme en het is heel bijzonder met de seizoenen mee te leven dankzij onze tuin en de groenbeleving.

Geweldig is het wanneer op onze volkstuinparken spontane solidariteit ontstaat bij het tuinonderhoud. Iemand anders onkruid opruimen of planten begieten is toch wel een héél mooi gebaar. Zo zie je dat wij alle redenen hebben om te geloven in de goedheid van mensen. Wij zijn gemaakt om samen dingen aan te pakken en te leven in solidariteit. Dat is immers de ware aard van mensen. Helaas is door het miskennen van waardigheid en gelijkheid dat mensen tegen elkaar opgezet worden (zij tegenover wij). De essentie van de taak van de politiek, de overheid en instellingen zou er moeten in bestaan het beste in de mens naar boven te halen…

Het beste van de mens naar boven halen stimuleren wij door onze Tuinhier-werking. Als wij het beste uit de natuur halen en daar respect voor hebben dan staan wij dicht bij de mensen. Dat is de kracht van een vereniging als de onze: er voor zorgen dat mensen elkaar tegen komen en verbindingen maken via eenzelfde soort belangstelling. Daarom onze lage drempel en degelijke programma.

Het is wenselijk en het zou fijn zijn moesten méér leden die werkzaam op onze volkstuinparken Wallemeers en Licht en Ruimte naar onze voordachten komen luisteren. Er valt immers nog zoveel te ontdekken, te beleven en een toffe babbel met een collega of buur kan inspireren. Wij hebben het in onze laatste voordracht dit jaar o.a. over de veel voorkomende giftige planten deze maand.

Maar er volgt ook nog een boeiende reeks na Nieuwjaar!

Schrijf nu al in je agenda : een reeks voordrachten op zondagvoormddag in Arhus met frisse ideeën en inzichten op 26 januari, 9, 23 februari en 8 maart 2020. Ideaal voor startende liefhebbers én voor hen die hun kennis willen opfrissen. Verantwoordelijke bestuurder Bert Vanhuyse zorgt ervoor dat alles in goed banen geleid wordt. Aarzel niet, je bent er verwacht en heel welkom.

Al onze vernieuwde website bekeken ? Daar werkte Evy Deroo de jongste weken met veel energie en kennis aan en het is de moeite. Raadpleeg die regelmatig want daar vind je extra filmpjes, informatie en weetjes. Onder andere dat wij eind november met Tuinhier op de Tuinbeurs staan in De Hallen.

Tenslotte wil ik mededelen dat Jan HEYMAN ( °21/4/1927) overleden is op 11 oktober 2019. Hij was onze voorzittter van 1957 tot 1977 en een pionier voor de ecologische teelt, een raadsman voor velen. In 1974 richtte hij de Ver. voor Ecologische land-en Tuinbouw op en was er vier jaar de voorzitter van. Hij kon begeesteren en was een knap vakleraar aan het Vrij Agro-en Biotechnisch Instituut (VABI) hier ter stede. Wij blijven dankbaar voor wat hij voor Tuinhier heeft betekend.

Voorzitter Marc Deseyn